Durerile de spate- Cele mai frecvente greseli facute la birou

Durerea de spate este boala generatiei noastre, in secolul nostru cred ca nu exista persoana care sa nu fi avut macar o data dureri de spate. Din pacate marea majoritatea oamenilor au probleme cronice cu durerile de spate, mai ales cine lucreaza in birou.

Intrebari frecvente ca acelea „oare de ce ma doare spatele?” isi gasesc usor raspunsul. Cel mai des gresim in ceea ce priveste pozitia noastra, cum stam, cum ne ridicam, cum citim etc. Am adunat cele mai frecvente greseli pe care le facem la birou

Cum se intampla de obicei si cum ar trebui sa fie ?

Pozitia gresita din cauza scaunului

Intr-adevar, foarte multe firme de IT ofera cele mai bune conditii pentru angajatii lor, inclusiv scaune ergonomice. Dar, de multe ori acele scaune ori nu sunt bine setate dupa intaltimea mesei si a monitorului , ori spatarul si manerul nu sunt reglate bine sau in cele mai frecvente cazuri, scaunul in sine nu-i suficient bun. Cele mai multe scaune nu protejeaza absolut deloc coloana vertebrala. Nu ofera o pozitie corecta pentru picioare si brate. Un scaun bun trebuie sa se muleze dupa fiecare persoana in parte, asta inseamna ca trebuie sa fie regrabil din mai multe puncte de vedere.

 

 

 

 

Cel mai bine este sa incepem prin a solutiona problema din start cu un scaun potrivit ce ofera o pozitie corecta, acest lucru ajutand si la performanta, deoarece disconforul distruge concentratia si ne obosetemult mai repede, ceea ce afecteaza productivitatea si calitatea muncii. Scaunele  Spinalis sunt special concepute pentru protejarea coloanei vertebrale

 

 

 

maren

(www.maren.ro)

Pozitia bratelor si a mainilor

„Sezut pe bani”

Este observat mai mult in randul barbatilor, acest lucru devenind o obisnuinta foarte nociva prin aceea ca tin portofelul in buzunarul din spatele pantalonilor. Cand stau pe scaun stau pe portofel, iar din aceasta cauza greutatea coloanei vertebrale se imparte astfel pe zona bazinului, lucru ce provoaca dureri de spate pe zona lombara, de multe ori si nervul sciatic poate sa fie inflamat din acest motiv. Tot de aici vine si problema cu statul pe un picior sau picior peste picior ( mai ales la doamne este valabil)

Aplecare si ridicare

Ne aplecam  de nenumarate ori in fiecare zi, mai ales cand ne grabim este important sa nu uitam sa fim atenti la pozitia noastra. De multe ori o miscare rapida, un lucru ce pare nesemnificativ poate provoaca o blocare a spatelui, de exemplu: ridicam pixul de sub masa, ne legam sireturile.

 

Recomandarea mea este sa nu asteptati sa treaca durerile de spate de la sine, deoarece nu se intampla niciodata asta, ba chiar din contra, in anumite cazuri se poate agrava. Durerea de spate cauzeaza nu numai un disconfort, dar afecteaza si capacitatea de concentrare la munca. Masajul terapeutic este esential in acest domeniu ca si tratament. Pentru intretinerea coloanei vertebrale intinderile si masajul sunt cea mai buna combinatie.

Alte
articole